Skip to content

Over Adhara

Adhara

Adhara (Sanskriet: आधार ) is een oud woord dat letterlijk fundament, basis of steun betekent. Adhara-Yoga doet door middel van haar yogalessen recht aan die betekenis. Op yogales leer je de fysieke en energetische basis ervaren om die vervolgens te versterken. Dit komt je innerlijke ontwikkeling en verlichting ten goede. Je hebt namelijk een innerlijke basis nodig om in balans te blijven zodat je de onvermijdelijke veranderingen in omgeving en relaties het hoofd kan bieden. De aanwezigheid van die basis ervaar je in de gecentreerde en uitgelijnde fysieke houdingen die yoga kenmerken. Op die manier gaat je levensenergie optimaal stromen en ervaar je innerlijke ontspanning, kalmte, vertrouwen en vreugde in het dagelijks leven – alleen of samen met je medemens.

Wie is Simone?

Vanaf het moment dat Simone Holstege begreep dat yoga kan bijdragen aan het constructief omgaan met stress en de moeilijkheden in het leven door te oefenen en onderzoeken op het gebied van lichaam en geest heeft ze zich begeven op het pad van yoga en meditatie. Een boeiende lange weg van ontwikkeling en leren strekt zich nog altijd voor haar uit. Het is een weg van eeuwige verwondering, ontmoetingen en bescheidenheid. Maar bovenal een beweging naar het ervaren van liefde in het bestaan.

Yoga werk

Ze werkt als yogadocent, meditatie trainer en coach voor verschillende groepen en organisaties. Ze ontwikkelt cursussen, programma’s en trainingen op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness. In 2001 heeft zij Adhara-Yoga opgericht in Arnhem, een centrum waar zij lesgeeft aan groepen, individuele begeleiding geeft en programma’s voor zelfontplooiing ontwikkelt. Zo zet zij zich in voor groepen bij de Aandacht in Arnhem, een dagbestedingscentrum voor mensen met een psychisch en/of psychiatrische belemmering. Ook geeft zij cursussen mindfulness voor cliënten van de RIBW Arnhem. Zij is oprichter van Time Out 2015 een body-mind project voor mensen met sociaal economische of psychische problemen in Malburgen Arnhem. Tussen 2006-2009 heeft zij een wekelijkse Eckhart-Tolle meditatie groep geleid. Naast het geven van les en individuele begeleiding, organiseert Simone yoga in company, staat zij op festivals en organiseert zij verschillende workshops en cursussen door het jaar heen zoals: ‘Relax Mama’, ‘Wees je eigen Held’, ‘Reis door de Chakras’, ‘Outdoor Yoga’ en ‘Yoga Together’. De laatste jaren wordt haar werk vooral beïnvloed door de yoga en meditaties bijscholing van Amitabha Yoga door Maartje van Hooft. Ook is ze bijgeschoold door in zelfcompassie en inzicht mediatie door Bureau Nevejan in Amsterdam. Simone is geboren in Sittard in 1963 maar heeft haar lagere en middelbare school gevolgd in Belfast, Noord-Ierland. Daarna is zij afgestudeerd in Tropische Landbouw (Plattelandsontwikkeling) aan de International Agrarische Hogeschool Deventer in 1990. Zij werkte als landbouwkundige vanaf 1991 in Brazilië en aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp. Tussendoor is zij opgeleid als HBO Natuurvoedingsconsulent aan de Instituut Kraaybeekerhof Driebergen.

Yoga opleiding

In 2005 studeerde Simone af als yoga-docent aan de 4-jarige opleiding van de Divine Life Society in Aalst, België. Zij volgde vier keer een jaarlijkse vijfdaagse Kashmiryoga training door Koos Zondervan in Noord Frankrijk van 2004-2008. Andere bijscholingen heeft zij gevolgd bij bekende docenten zoals Anodea Judith en Klaas Jan van Velzen. Sinds 2015 volgt Simone trainingen in aplomb yoga, meridiaan yoga, yogacoaching en meditatie trainingen bij Amitabha Yoga door Maartje van Hooft. Daarnaast heeft Simone in 2015-2016 verschillende modules van de Teacher Training Okido Yoga (Yoga Japanse stijl) in Laren gedaan.

Coaching en meditatie

Simone heeft in 2010 de diploma Coach Counselor Nivo1 gehaald bij de Academie voor Coaching en Counselling. Dit heeft zij aangevuld in 2011 met een jaartraining coaching en meditatie door Hans van Zanten bij ZanZen. Tussendoor heeft Simone verschillende meditatie modules gevolgd en beoefend bij het Rigpa centrum voor Tibetaanse Boeddhisme (2012-2015): ‘What meditation really is’, ‘Ancient wisdom for a modern world’, ‘Liefdevolle Vriendelijkheid’ en “Compassievol leven”. In 2016 heeft Simone een jaartraining in ‘Meditatie en Compassie’ en in 2017 een jaartraining ‘Bevrijdend Inzicht’ met succes afgerond bij Bureau Nevejan in Amsterdam, verbonden aan de Internationaal Mindfulness Association in Groot-Brittannië. Bij deze laatste organisatie heeft zij ook een stilte retraite week gevolgd in Polen: Interpersonal Meditation and Compassion Deepening. Sinds 2018 beoefent Simone meditatie en mantras bij Amitabha in Deventer.