Skip to content

Workshops

Regelmatig worden er speciale workshops georganiseerd door Adhara-Yoga op het gebied van yoga en meditatie.

Deze zijn voor iedereen toegankelijk die op zoek is naar ontspanning, balans en verdieping en inspiratie.

Workshop: Meditatie en yoga

“Zo kom jij uit je hoofd in het leven!”

In deze workshop leer je de basisprincipes van meditatie en het belang van bewegen om de toestand van je geest te beïnvloeden. Meditatie is niet alleen stilzitten. Het is ook de vastzittende energie ontspannen, ontladen en laten bewegen met open aandacht. Zo komen je lichaam en geest samen in een levendige balans. En zo kom jij uit je hoofd in het leven!

De opzet van deze workshop is eenvoudig: de micro yogaoefeningen en bewegingen zijn gericht op het met gemak zittend mediteren. De bewegingen zijn doeltreffend en ervaringsgericht. We wisselen de oefeningen af met zitten in aandacht en bewegen. Hierdoor kun je steeds beter loslaten en dieper ontspannen. Simone geeft algemene uitleg over meditatie en praktische uitleg bij de oefeningen.

Deze workshop is voor iedereen die wil beginnen met meditatie of als je je meditatie praktijk wil opfrissen of een rustmoment nodig hebt. Ook mensen die gespannen zijn of lang stil zitten moeilijk vinden, kunnen hieraan mee doen.

Datum vrijdag 18 februari 2022
Tijd 9:30 – 12:30 uur
Docent Simone Holstege
Locatie Gezondheidscentrum ’t Duifje
Kosten € 45,-

Meditatie extra: Stilte en beweging

Voor mensen die het leuk vinden om iets meer te weten en te ervaren over de achtergrond van mindfulness en meditatie organiseert Adhara-Yoga speciale avonden waar Simone Holstege een uitleg geeft en de groep gezamenlijk een aantal verdiepende meditatie oefeningen rondom een thema doet.

Datum vrijdag 21 januari 2022
Tijd 20:15 – 21:45 uur
Docent Simone Holstege
Locatie Gezondheidscentrum ’t Duifje
Kosten € 18,50

Workshop: Reis door de chakras

Zin om op reis te gaan? Deze workshop is een reis door jezelf. Een reis in yoga, beweging en ontspanning. Deze workshop is een kennismaking en een verdieping in de zeven chakra’s in ieder van ons. Deze workshop is een combinatie van yoga en reflectie en laat jou ervaren hoe de chakra’s jouw balans bepalen.

Na deze reis door je chakras voel je je ontspannen, uitgerust en vol rustige energie. Je lichaam en geest zijn opgeruimd en schoongemaakt. Dankzij nieuwe inzichten over jezelf weet je hoe deze energiestroom op gang te houden en hoe je in balans blijft.

De workshop is voor iedereen die openstaat voor yoga, bewegen en bewustwording. Je doet mee op je eigen niveau en tempo. Ervaring met yoga is niet nodig.

De dag begint met een korte introductie over de zeven chakra’s die als leidraad gebruikt worden voor de wrokshop. De trefwoorden zijn jezelf aarden, plezier voelen, aansluiten op je eigen kracht, je hart openen, helder communiceren, de intuïtie wekken en verbinden met het spirituele.  De dag is een plezierige afwisseling van korte sessies yoga, dans en ontspanning, meditatie en reflectie, uitwisseling en bewustwording.

Wat heb je nodig?

  • Lunch (er is thee, koffie, sap, gezonde snacks en bio vegan soep)
  • Een pen en schrijfboekje
  • Gemakkelijke kleding (er is een kleedruimte)
  • Een grote (hand)doek voor op de yogamat (deze is aanwezig)

Datum zaterdag 5 februari 2022
Tijd 09:30 – 16:00 uur
Docent Simone Holstege
Locatie Gezondheidscentrum ’t Duifje
Kosten € 85,- inclusief bio vegan soep, drankjes en snacks. (10% korting als meedoet met de yogalessen van het voorjaarsseizoen)

Individueel Coaching yoga en meditatie

Voor mensen die weinig tijd hebben en toch thuis willen mediteren of yoga willen beoefenen, biedt Simone een persoonlijke training op maat. In een coaching sessie beoefenen we samen yoga en/of meditatietechnieken toegesneden op jouw persoonlijke vraag.  Dit kan prima als je geen ervaring hebt met yoga of meditatie.

Samen kijken we naar jouw behoefte en ontdekken welke knelpunten er eventueel zijn. Wij kunnen dan een yoga en/of meditatie schema op maat bouwen. Je krijgt op jouw specifieke vraag informatie en verschillende podcasts van de oefeningen voor thuis. Op die manier kun je een paar weken vooruit en oefenen op jouw eigen tempo. Een vervolgsessie om de yoga en/of meditatie op gang te houden in je dagelijks leven is een mogelijkheid.

Het brengt verandering in je leven waardoor je meer kalmte en inzicht zult ervaren, zowel professioneel als privé. Deze individuele sessies bieden ook specifieke steun en rust tijdens een moeilijke periode in je leven. De sessies zijn ook geschikt als je, onder persoonlijke begeleiding, wilt leren wat meditatie nou eigenlijk is.

Op afspraak (1 uur)
Coach Simone Holstege
Locatie Gezondheidscentrum ’t Duifje
Kosten € 65,-
Kennismaking gratis