Skip to content

Yogalessen in Arnhem

Lesrooster Yoga Arnhem vanaf 6 september 2021

DAG
TIJD
LES
LOCATIE
maandag
19:00 – 20:15 uur
Yoga
GZC Het Duifje
maandag
20:30 – 21:45 uur
Yoga
GZC Het Duifje
dinsdag
09:00 – 10:15 uur
Mind your body 55+
GZC Het Duifje
dinsdag
10:30 – 11:45 uur
Mind your body 55+
GZC Het Duifje
dinsdag
17:30 – 18:45 uur
Yoga
GZC Het Duifje
dinsdag
19:00 – 20:15 uur
Yoga
GZC Het Duifje
dinsdag
20:30 – 21:45 uur
Yoga
GZC Het Duifje
woensdag
10:30 – 11:45 uur
Mind your body 55+
GZC Het Duifje
woensdag
17:30 – 18:45uur
Yoga
GZC Het Duifje
woensdag
19:00 – 20:15 uur
Yoga
GZC Het Duifje
woensdag
20:30 – 21:45 uur
Yoga
GZC Het Duifje
donderdag
20:30 – 21:45 uur
Yoga en Meditatie
GZC Het Duifje

Yogalessen

De wekelijkse yogalessen worden in Arnhem gegeven en zijn gebaseerd op Hatha Yoga, de meest authentieke en bekende yogavorm. Ze bevatten speciale oefeningen gericht op de energetische balans. Door dynamisch te bewegen en diep te ontspannen versterk en ontspan je je hele fysieke lichaam. Met bewuste aandacht oefenen wordt je geest kalmer en alert. Naast de Hatha Yoga oefeningen wordt een grote variatie van andere yoga stijlen aangeboden in de yogalessen. Deze worden altijd aangeboden met een goede opbouw en uitleg: aplomb yoga, okido yoga, meridiaanoefeningen, yin en yang yoga, do-in, acu-pressure, kashmir yoga. Hatha Yoga is geen prestatie of verplichting maar vooral een fijn moment voor jezelf. De yogalessen zijn geschikt voor zowel beginners als mensen die al langer yoga beoefenen. Simone Holstege geeft al meer dan 15 jaar op een speelse wijze gevarieerde yogalessen in Arnhem. De lessen op dinsdag en woensdagavond worden gegeven afwisselend gegeven door Simone en Annabelle Kubler (yogadocente in opleiding)

Mind Your Body 55+

Ouder worden heeft twee kanten; bewegen is van levensbelang en geestelijk ervaar je steeds meer verdieping. Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het belangrijk om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. De Mind Your Body 55+ lessen worden op de dinsdag (9u00-10u15 en 10u30-11u45) en woensdagochtend (10u30-11u45) in Arnhem gegeven. Deze lessen maken je fitter en energieker. Je houdt je lichaam soepel en het helpt je je innerlijke processen en mentale kracht te onderhouden. Het behouden van een goede gezondheid vergroot je geluk.

In de Mind Your Body 55+ lessen doen we makkelijke Hatha Yoga houdingen en Japanse Kenko Taiso rek- en strekoefeningen. Ook qi-gong, ontspanning en mindfulness komen aanbod. In alle lessen wordt er rekening gehouden met wat je fysiek aankunt en geven wij advies en variaties voor de oefeningen.

De lessen worden samen gegeven door Jos van Biesen (qi gong en kenko taiso bewegingsdocent en shiatsu therapeut ) en Simone Holstege (yogadocente).

Yoga en meditatie

We beseffen steeds meer dat niet alleen ons lichaam fit en gezond moet zijn, maar dat ook onze geest aandacht nodig heeft. Wanneer jij regelmatig mediteert, geef je je geest de aandacht die het nodig heeft. Meditatie is een investering in jezelf. Iedereen heeft er baat bij en iedereen kan het. Je zult merken dat je stabieler, bedachtzamer en opmerkzamer wordt. Anderen zullen een vriendelijke uitstraling bij jou ervaren.

Voor mensen die willen leren mediteren en vooraf makkelijke yoga willen doen zijn er twee speciale yoga en meditatie lessen op donderdagavond om 19u en 20u30 uur in Arnhem.

Het verschil met de reguliere lessen is de focus op makkelijke yoga-houdingen. Er worden meer varianten van een houding voorgedaan, zodat je je eigen niveau en tempo kunt kiezen. Hierdoor is deze les bijzonder geschikt voor mensen die herstellen van een blessure of ziekte.
Nog een verschil is de aandacht voor meditatie. In de tweede helft van de les worden er twee meditaties van ieder 15 minuten begeleid. De lessen worden gegeven door Simone Holstege die uitleg geeft over meditatie technieken zodat je dit ook thuis kunt beoefenen.